Pàgines

Cercar en aquest blog

divendres, 25 de novembre del 2011

Dipity. Eina per crear eixos cronològics interactius.

Avui dedicaré l'entrada a una de les millors eines, que he vist fins al moment, per a la creació d'eixos cronològics és el dipity, el qual permet crear i publicar línies de temps interactives.

Els eixos cronològics s'han fet servir des de fa molts anys a l'aula, sobretot en matèries com història, literatura, etc. Actualment, gràcies a les noves tecnologies, aquestes línies que havíem de dibuixar a la pissarra les podem crear a través d'internet inserint diferents fotografies, textos, vídeos, enllaços, àudio, mapes de google maps...

L'ús d'aquest programa és gratuït i no s'ha d'instal·lar, ja que es crea a través d'internet. Com que les línies queden guardades al propi programa d'internet, tots els usuaris poden visualitzar i comentar un eix cronològic que hàgim fet. A més, un grup d'alumnes poden interactuar al mateix temps amb el projecte. L'únic problema és que la llengua del programa és en anglès, tot i que les accions en què es basa són fàcils d'entendre per al nostre alumnat; així mateix, permet que puguin practicar la llengua anglesa. 


Com aplicar-ho a l'aula? Doncs molt senzill! Aquí exposaré alguns exemples, alguns ja esmentats anteriorment:
  • Informe d'un esdeveniment històric (una guerra, una revolució, un invent...).
  • Una biografia d'un personatge històric (escriptor, músic, pintor...) o una autobiografia.
  • Seguir una campanya electoral d'un polític.
  • La línia cronològica d'una novel·la.
A sota podeu observar un exemple d'eix temporal fet amb el Dipity i, a més, com a les anteriors entrades també us deixo el tutorial per aprendre a utilitzar el programa pas a pas.


Tutorial Dipity

4 comentaris: